image Autoservice 2000 biedt onderhoud van alle automerken met diesel en benzinemotoren, voertuigen tot 3,5 ton, ook campers en busjes. Regelmatig onderhoud garandeert de veiligheid en betrouwbaarheid van uw voertuig. Het plegen van vroegtijdig onderhoud voorkomt tevens onprettige verrassingen zoals pech onderweg en hoge reparatiekosten. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende onderdelen die onderhoud vereisen.

Olie en Filters

Het tijdig vervangen van uw olie en oliefilter is waarschijnlijk het meest belangrijke onderhoud aan een voertuig. Vervangen van de olie voorkomt slijtage aan kritische motoronderdelen. Bij Autoservice 2000 gebruiken we de door uw automerk aanbevolen olie, en kunnen we voor u advies geven over de toekomstige tijdstippen voor de volgende olie verversingen.

Luchtfilters

Vieze lucht voorkomt goede ademhaling van uw motor, verhoogt het verbruik en verminderd de prestaties. Laat uw auto goed ademen! Ook interieur filters zijn belangrijk voor het voorkomen van pollen, viezigheid en nare geurtjes in de auto. Raadpleeg uw handleiding om te kijken wanneer het nodig is of kom langs voor een onderzoek.

Remmen

Remmen hebben vaak een indicator om aan te geven dat ze aan vervanging toe zijn. Als u te hard moet drukken of piepgeluiden hoort dan is het vaak tijd voor nieuwe remblokken en/of schijven. Zorg ervoor dat uw remmen altijd maximale prestaties leveren, voor een veilig weggebruik voor u en het andere verkeer!

Banden, veren en schokdempers

Een goede conditie van de banden, veren en schokdempers voorkomt slecht weggedrag en instabiliteit van uw voertuig. Naast de veren en schokdempers is het ook zeer belangrijk dat uw ophanging in topconditie verkeert, aangezien het falen hiervan hele gevaarlijke situaties kan opleveren. Wilt u uw voertuig verlagen (voor dynamischer weggedrag of betere verbruik) dan kunt u bij ons terecht voor advies, aanschaf en installatie van de nieuwe onderdelen.

Ontsteking

Bougies zijn ontworpen om 160.000 km mee te gaan maar deze worden vaak eerder dan dat vies of falen vroegtijdig. Nieuwe bougies zijn een kleine investering met als gevolg betere ontbranding, lager verbruik en betere prestaties. Tevens kunnen wij controleren of uw bougiekabels aan vervanging toe zijn.

Riemen

De riemen in uw voertuig drijven het elektrische systeem, pompen en airco systemen aan. Een van de meest belangrijke onderdelen is de distributie riem, als u te lang wacht met het onderhouden van dit onderdeel kan dat resulteren in een kapotte motor, met alle (financiŽle) gevolgen van dien. Vervang uw distributie-riem tijdig.

Airco

Airo systemen vergen ook regelmatig onderhoud. Bij Autoservice 2000 bent u op het juiste adres, wij kunnen voor alle merken auto's uw airco onderzoeken en onderhouden.